KilimDeposu; Anadolu’ nun göbeğinde, kilim ve halının dünya başkenti Sultanhanı, Aksaray bölgesinde kurulmuş, yılların tecrübesini barındıran kadrosuyla beraber tarihine sahip çıkma misyonuyla yola çıkmıştır. Anadolu' da yaşamın olmazsa olmazı, evlerin başlıca ihtiyaçlarından olan el dokuma halı ve kilimler; 1970’ lerin sonuna kadar neredeyse her evde dokunarak kültürümüzün önemli bir parçası haline gelmiştir. www.kilimdeposu.com olarak vizyonumuz; tarihimize yeniden ışık tutarak kültürümüze sahip çıkmaktır. Yıllar önce üretilen, kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini sizlerle buluşturuyoruz. KilimDeposu ekibi olarak, birçoğu antika sayılabilecek eski halı ve kilimleri tecrübeli ustalarımızın halı ve kilim tezgahlarındaki dokunuşlarıyla yeniden yaşam alanlarımıza kazandırıyoruz. Anadolulu kadınlarımızın aylarca, yıllarca süren uğraşları sonucu ilmek ilmek dokudukları kilim ve halılar artık evlerimizde. www.kilimdeposu.com ekibi, iki kuşak arasında köprü oluşturarak geçmişten günümüze Anadolu’ yu yeniden canlandırıyor. Her bir ilmeğinde ayrı bir emek, her bir deseninde ayrı bir mana barındıran kilim ve halılar artık sizlerle, bir tık uzağınızda…
Büyük çoğunluğu Anadolu’ nun farklı yörelerinden toplanan ve her biri özel motifler barındıran el dokuması halı ve kilimleri yıkadıktan sonra sağlam kısımlarını yastık ve kırlent yüzü veya döşeme olarak kullanıyoruz. Hem kültürel mirasımıza sahip çıkıyor, hem geri dönüşüme katkı sağlıyor, hem de hepsi kültürümüzden birer parça olan ürünlerimizi, müşterilerimizin beğenisine sunarak yaşam alanlarımıza kazandırıyoruz.
Halı ve kilimlerin üzerindeki motiflerin her biri; dokumayı yapan kişinin ruh halini, duygularını ve düşüncelerini yansıtmaktadır. Dönemin sosyokültürel yapısına da ışık tutarak tarihimizle ilgili fikir sahibi olmamıza katkı sağlamaktadır,
Ürünlerimizde sadece Anadolu’ da değil; Orta Asya Bölgesi’ nde ve Batı Trakya’ da dokunmuş halı ve kilimler de kullanılmaktadır. Yine Özbekistan, Afganistan, İran, Türkmenistan, Bulgaristan ve Romanya; ürünlerimizde kullandığımız kilim ve halıların dokunduğu bölgelere örnek olarak verilebilir.
Bazı kilimler pamuk üzerine yün, bazıları yün üzerine yün veya pamuk üzerine pamuk iplikler kullanılarak dokunup kullanıma hazır hale gelmiştir. Günümüzde tezgahlarda halı ve kilim dokuma işi bitme noktasına geldiğinden dolayı kültürümüzün kaybolmaması için çeşitli sivil toplum kuruluşları, bazı belediyeler ve özel müzeler haricinde elde dokuma yapılmamaktadır. İplerin boyanması için çoğunlukla kök boya ve otlardan elde edilen boyalar kullanılmıştır.